
JARO JE O LEHKOSTI, SVĚŽESTI A ODVÁŽNÝCH KOMBINACÍCH. A PŘESNĚ TO PŘINÁŠEJÍ DVĚ VÝRAZNÉ SMĚSI Z DÍLNY DAVÍDKOVA KOŘENÍ – GOROL A HRÁŠKOVÝ PEPŘ. OBĚ PŘEKVAPÍ SVOU SVĚŽÍ CHUTÍ A PŘINESOU DO KAŽDÉ KUCHYNĚ NOVÝ NÁDECH. KDE JE VYUŽÍT A PROČ BY VÁM ROZHODNĚ NEMĚLY CHYBĚT?
🌿 Gorol – bylinková svěžest s ovocným nádechem
Na první pohled možná působí jako klasická bylinková směs. Ale nenechte se zmást – Gorol v sobě ukrývá kromě bylinek, česneku, cibule i sušená jablka, pomerančovou kůru a kyselkavý sumah, které jí dávají nečekaný šmrnc. Výsledkem je jemná, ale přesto výrazná chuť, která se výborně hodí do jarní kuchyně.
Na co se hodí?
- Sýry a pomazánky – dodá svěží ovocno-bylinkovou notu a skvěle zvýrazní chuť žervé, tvarohu i čerstvého sýra.
- Saláty a zálivky – stačí špetka do domácího krémového dresingu nebo oleje s octem a váš salát povýší na úplně novou úroveň.
- Bylinkové máslo – s trochou másla smíchaného s bylinkami vytvoříte dokonalý doplněk k pečivu, rybě, masu nebo grilované zelenině.
- Drůbeží maso a ryby – překvapivě dobře si rozumí i s teplou kuchyní.
📝 Zkuste recepty z našeho webu:
Barevný těstovinový salát s kuřecím masem a parmazánem


Mrkvové hranolky s Gorolskou směsí

Pečené kuře s těstovinovým salátem

Treska s krémovou citronovou omáčkou a Gorolem

Pomazánka s kozím sýrem a Gorolskou směsí

🫛 Hráškový pepř – svěží, zelený, překvapivý
Spojení čerstvého hrášku a zeleného pepře možná nezní jako běžná kombinace, ale právě v tom je kouzlo. Hráškový pepř má jemnou, chuť a lehce nasládlý hráškový nádech, který se skvěle hodí do jarních pokrmů.
Na co se hodí?
- Steaky – vynikající na kachní prsa nebo tuňákový steak, dodá jim jemnost a zeleninový akcent.
- Krémové polévky – ideální do cuketovo-hráškové nebo brokolicové polévky.
- Rizota – výborně ochutí krémové hráškové rizoto s bílým vínem a parmezánem.
- Zeleninové přílohy – ozvláštní chuť například fazolek se slaninou nebo cuketové omáčky k těstovinám.
📝 Zkuste i další recepty z našeho webu:
Steak z tuňáka na Hráškovém pepři se salátem Caribic


✨ Svěžest, která překvapí
Obě směsi mají něco, co v běžných kuchyních často chybí – kombinaci tradičního a nevšedního. Přinášejí chuť jara, ale zároveň nové zážitky, které potěší jak milovníky klasiky, tak experimentátory.
🌸 Zkuste i vy
Přidejte Gorol nebo Hráškový pepř do svého jarního kořenícího repertoáru a objevte nové kombinace. Vaše kuchyně bude vonět čerstvostí, bylinkami i lehkým ovocným nádechem. Využijte i 10 % slevy na tyto směsi koření spolu s dalšími.
