Dýňové halušky s uzenou parenicou
Potřebujeme
600 g dýně hokkaido
sůl
polohrubá mouka
2 vejce
zakysaná smetana
uzená parenica
slanina
sádlo
Postup přípravy
1Dýni nakrájejte na kostky. Dejte do hrnce, zalijte vodou mírně nad dýni, osolte a dejte vařit. Vařte, dokud dýně nezměkne.
2Do většího hrnce dejte vařit vodu. Dýni rozmixujte tyčovým mixérem. Jakmile vychladne, přidejte vejce a mouku podle potřeby. Těsto nesmí být ani příliš řídké, ani husté. Pokud je řídké, přídejte mouku, pokud je husté, přidejte vodu.
3Když voda začne vařit, pomocí sítka na halušky (nebo lžící) vytvořte halušky. Jakmile halušky vyplavou na hladinu, vařte je ještě cca 2 minuty a potom sceďte.
4Na sádle opečte slaninu. Parenicu nastrouhejte nahrubo.
5Halušky podávajte na talíři spolu se zakysanou smetanou, nastrouhanou parenicou a slaninou.
