Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Jablka v čokoskořicovém županu

Jablka v čokoskořicovém županu

počet osob
4

čas přípravy
0 min. příprava
15 min. celkem

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

2 větší jablka
1 vejce
125 g hladké mouky
olej na smažení
100 g hořké čokolády s minimálně 40% kakaa
500 ml smetany na vaření
2 lžičky skořice
špetka soli

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Oloupejte jablka a nakrájejte je na cca centimetrové plátky. Ve středu vykrojte jadřince.

2V míse rozmíchejte mléko s vejcem, moukou, skořicí a solí. Vytvořte tekuté těstíčko bez hrudek.

3Rozpalte na pánvi olej. Jablka namočtě z obou stran do těstíčka a do zlatova usmažte.

4Do hrnce nalejte mléko, dejte ho ohřívat, nalámejte do něj čokoládu a nechte jí rozpustit. Přisypte skořici a míchejte, dokud vám nevznikne krémová hladká směs.

5Na talíř nalejte čokoládu a naservírujte na ní usmažená jablíčka.

Náš tip: do čokolády můžete přidat na ovonění kapku rumu.

Dobrou chuť!