Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Provensálský hamburger s ovčím sýrem

 Provensálský hamburger s ovčím sýrem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

4 kulaté housky na hamburger
4 mleté ​​hovězí steaky (nebo 600 g mletého masa)
1 červená cibule
sůl
pepř
provensálské bylinky:
bazalka
rozmarýn
tymián
oregano
majoránka
saturejka
4 plátky ovčího sýra
1 rajče
4 salátové listy
2 kyselé okurky

Na omáčku:
1lžíce kečupu
1lžíce majonézy
1lžíce dijonské hořčice

Pepř černý mletý nakoupíte zde
Provensal nakoupíte zde
Bazalka nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Saturejka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Rozehřejte pánev a syrové burgery osolte opepřete a posypejte provencálským kořenim. Do rozehřáté pánve položte burgery a každý pečte 2 minuty po každé straně. Proces ještě jednou zopakujte a na poslední 2 minuty položte na burger plátek ovčího sýru, aby se do něj zapekl.

2Opečte rozkrojené housky na řezné straně na suché pánvi nebo v troubě. Spodní stranu housky potřete hamburgerovou omáčkou, přikryjte listem salátu, přidejte plátek rajčete a opečený burger. Na burger položte tenké plátky cibule a okurky a zakryjte vrchní stranou housky. 

Omáčka:

1Smýchejte kečup, majonézu a hořčici.