Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Tuniská pánev s kuřecím masem

 Tuniská pánev s kuřecím masem

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

1 kg kuřecích prsou
1 ČL koření HARISSA
2 ČL koření MAROKO
3 větší rajčata
2 cibule
1 lilek
2 cukety
1 červená paprika
2 PL olivového oleje
oříšek másla
2 hrnky kuskusu
citron
slunečnicový olej na restování

Harissa nakoupíte zde
Maroko nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso a zeleninu nakrájejte na stejné kostky, cibuli na hrubo a rajčata na čtvrtky.

2V hluboké pánvi orestujte kuřecí maso na másle, přidejte sůl, koření HARISSA a dejte bokem na talíř. Kuskus zalijte vařící vodou, přidejte máslo, sůl, koření MAROKO a nechte alespoň 15 minut odpočívat.

3V pánvi začněte na slunečnicovém oleji restovat cibuli, papriku, lilek, cuketu a nakonec rajčata. Když je zelenina poloměkká, přidejte maso a kuskus, nechte ještě 5 minut povařit a vypněte. Do pánve vmíchejte olivový olej a nechte ještě 10 minut odpočívat.

Před podáváním zakápněte citronovou štávou a servírujte v miskách nebo hlubokých talířích. Skvělý africký recept původem z Tuniska. Ještě lépe chutná s jehněčím masem.

Dobrou chuť!