Nastavení
Intenzivní hřebíček pro perníčky, omáčky i svařák. Voní po Vánocích a promění i obyčejný recept v dezert, na který se nezapomíná.
Vůně skořice, kardamomu a hřebíčku jako z kavárny. Směs s Kamu na horké i ledové chai, skvělá i k dezertům. Kouzlo, které si vychutnáš kdykoli doma.
Malá paprička, velký efekt. Zahřeje, ale nespálí. Do omáček, polévek, marinád i k masu či rybám – a skvěle chutná i s čokoládou.
Hrubší textura, výrazná pálivost. Nakopne guláš, polévky, stir-fry i tacos. Pálí pozvolna a zanechá příjemné teplo, které láká k dalšímu soustu.
Jedna z nejpálivějších směsí. Tři druhy pepře a špetka chilli dodají steakům dravost, omáčkám sílu a dipům ostrý charakter.
Kmín, koriandr a fenykl v ideálním poměru. Dvě lžičky na kilo mouky a tvůj bochník bude vonět, křupat a vypadat jako z řemeslné pekárny.
Aromatická směs pro dhál, tikka masalu i vindaloo. Skvěle funguje se zeleninou, luštěninami i masem – Indii naservíruješ během chvilky.
Cesta k dolce vita. Přidej do těstovin, risotta, na pizzu či zeleninu a máš na stole vůni prázdnin u moře.
Vůně lesa a borovicového jehličí pro zvěřinu, hovězí i omáčky. Hoď do gulášů a tažených jídel pro kořeněnou, jemně nasládlou chuť.
Intenzivní jalovec bez kousků. Skvělý do omáček, marinád a pečení, kde dodá masům i zelenině lesní, kořeněný podpis.
Čínský typ kari vonící po skořici a zázvoru. Plná chuť do polévek, omáček, zeleniny, masa i rýže – koření, se kterým šetřit nebudeš.
Svěžejší a ostřejší. Méně kurkumy, více chilli. Nejlépe v omáčkách, k masu, zelenině i rýži. Pro milovníky pikantních chutí.
Nacházíte se na straně 6 z 16.