Bílé papriky plněné houbami a tempehem
Když mají bílé papriky sezónu, tak je beru snad při každém nákupu a pak je plním a plním a ráda experimentuji. Napěchovat je mletým masem je stará známá klasika, mně však vyhovují ve vege verzi. Osvědčila se mi kombinace výrazného tempehu a šťavnaté hlívy. Když se vše do zlatova zapeče, všichni jídlo chválí.
Potřebujeme
6 větších bílých paprik
1 balení ochuceného tempehu
250 g hlívy ústřičné
5 PL Panko strouhanky
2 ČL VEGE - ZELENINKA
Olivový olej
Sůl
Postup přípravy
1Hlívu nasekejte v chopperu na menší kousky a krátce zprudka orestujte na olivovém oleji. Tempeh také nasekejte na drobno a promíchejte s hlívou.
2Směs ochuťte kořením VEGE ZELENINKA a propojte se strouhankou.
3Paprikám odřízněte klobouček, vyndejte semínka a napěchujte směsí.
4Pokapejte olejem a pečte asi 40 minut na 190 stupňů.
