Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Borůvkový topping s levandulí

Borůvkový topping s levandulí

čas přípravy
35 min. příprava
12 hod. macerování

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zavařování, skleničkování

Potřebujeme

1 a 1/2 kg borůvek
1 l vroucí vody
500 g cukru
šťáva z jednoho citronu
1 balení želírovacího cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
1 a 1/2 PL LEVANDULE

Levandule nakoupíte zde

Postup přípravy

1Umyté borůvky dejte do mísy, pošťouchejte šťouchadlem na brambory, přidejte LEVANDULI, zalijte 1 l vroucí vody a nechte přes noc macerovat.

2Borůvky s levandulí přepasírujte přes sítko do většího hrnce.

3Do borůvkové šťávy přidejte cukr, citronovou šťávu, želírovací cukr a důkladně promíchejte. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a asi 5 minut povařte.

4Odeberte případnou pěnu a proveďte želírovací zkoušku (Malé množství toppingu odeberte a nechte vychladnout na talíři - talíř můžete dát na 5 minut do mrazáku. Pokud je topping příliš tuhý, přidejte do směsi vodu a chvilku povařte.)

5Hotový topping nalijte do předem umytých sklenic a dobře uzavřete.

Tento poměr surovin vystačí na sedm 250ml sklenic.