Bramboráky s uzeným masem
Potřebujeme
1 kg brambor
4 PL hladké mouky
4 ČL koření Garlic Pepper nebo 4 stroužky česneku
2 PL majoránky
2 vejce
3 PL světlého piva
1/2 kg uzeného masa (krkovice, kýta slanina)
1 cibule
sádlo
Postup přípravy
1Na lžíci sádla orestujte v pánvi na kostičky nakrájené uzené maso dozlatova a pak nadrobno nasekanou cibuli. Nechte zchladnout.
2Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemné nudličky. Z brambor vymačkejte co nejvíce vody. Přimíchejte všechno koření, sůl, vejce, mouku a pivo a přimíchejte masovou směs.
3Na sádle v pánvi usmažte bramboráky z obou stran dozlatova a lehce je osušte papírovými ubrousky.
Podávejte buď jako přílohu, nebo hlavní chod.
