Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Carpaccio z červené řepy

 Carpaccio z červené řepy

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
45 min. vaření řepy

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 červené řepy
100 g čerstvého kozího sýru
1 PL balsamikového octa
1 PL olivového oleje
1 PL medu
1 ČL soli
PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
ANÝZ

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Anýz mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Řepu dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte 45 minut.

2Mezitím si připravte dresink: olivový olej, balsamikový ocet a med smíchejte dohromady tak, aby se vytvořila jednolitá konzistence.

3Nechte vychladnout a oloupejte.

4Ostrým nožem nakrájejte na velmi tenké plátky.

5Plátky rozložte na talíř, z mlýnku namelte směs barevných pepřů, posypte čerstvým rozmarýnem a anýzem, pokapejte dresingem a nadrobte sýr.

Přejeme dobrou chuť!