Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Dětský fazolový guláš

Dětský fazolový guláš

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
40 min. dušení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Batolata

Potřebujeme

300 g vepřové plece
1 větší cibule
2 PL rostlinného oleje nebo sádla
1 menší červená paprika
1 rajče
1 hrst červených nebo černých fazolí
1 plechovka červených fazolí
1 ČL soli
1 ČL SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
1 ČL koření TĚSTOVINKY OD MAMINKY

Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Těstovinky od maminky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Fazole uvařte do měkka.

2Maso nakrájejte na malé kostičky, cibuli a papriku na dobrno, rajčata na osminky.

3Fazole z plechovky rozmixujte i s vodou do hladka, budou fungovat místo jíšky k zahuštění.

4Na tuku orestujte cibuli do růžova. Přidejte maso, zprudka ho zatáhěte, přisypejte nakrájenou papriku, zalijte vodou a duste do poloměkka.

5Pak přidejte všechno koření, sůl, opět podlijte vodou a duste, dokud nebude maso měkké.

6Přidejte rozmixované fazole v nálevu, rajčata, uvařené fazole a ještě pár minut povařte.

TIP: Podávejte se špeclemi nebo haluškami.