Potřebujeme
1 kg hovězí falešné svíčkové
2 střední cibule
250 g malých žampionů
20 dkg slaniny
olej
sůl
hladká mouka na zahuštění
voda na podlití
Postup přípravy
1Maso opepřete a osolte. Do pánve dejte na silnější proužky nakrájenou slaninu a vysmažte do zlaté barvy. Ve výpeku ze slaniny zprudka orestujte maso ze všech stran. Následně orestujte najemno nakrájenou cibuli.
2Do hrnce dejte opečené maso, cibuli, osolte, lehce podlijte vodou cca do 3/4 masa a duste na mírném ohni asi 2,5 hodiny, dokud maso není měkké.
3Po 2 hodinách dušení přidejte žampiony vcelku (pokud máte větší houby, rozkrojte je na poloviny) a duste další 1/2 hodinu.
4Jakmile je maso krásně měkké, vyndejte jej a nakrájejte na plátky. Vzniklou šťávu sceďte a dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody do požadované konzistence.
5Podávejte s hranolky, rýží či bramborovou kaší.
