Grilovaný chřest s konopným pestem
Potřebujeme
Na pesto:
120g loupaných konopných semen
60g olivového oleje
40g bazalky
40g baby špenátu
20g citronové šťávy
1 lžička mletého česneku
1/2 lžičky soli
pepř
zelený chřest
hrst cherry rajčátek
piniové oříšky
chleba
máslo + koření Italské bylinky
Italské bylinky nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
Postup přípravy
1Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pesto. Pokud je moc husté, rozřeďte ho trochu vodou a olivovým olejem.
2Chřest omyjte a zbavte spodní čtvrtiny. Rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny. Všechnu zeleninu pak zprudka ogrilujte.
3Máslo nechte změknout a smíchejte s trochou koření. Chleba nakrájejte na půl krajíce, každý pak pomažte trochou másla a upečte dokřupava.
Podávejte zeleninu zalitou pestem, posypanou oříšky a s bylinkovým chlebíkem.
Dobrou chuť
