Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Halušky s bryndzou a orestovaným tempehem

Část mé rodiny pochází ze Slovenska, proto znám halušky od dětství. Tady máte základní osvědčenou recepturu. Halušky musí být po promíchání s bryndzou vláčné a krémové. Dokonalou chuť si můžete užít i ve vege verzi bez špeku. Stačí do křupava opéct tempeh.
Halušky s bryndzou a orestovaným tempehem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
10 vaření

obtížnost
0

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

500 g moučnatých brambor typ C
330 g polohrubé mouky
300 g bryndzy
1 zakysaná smetana na „zředění“ bryndzy
3 lžíce vody z vaření halušek
1 balení tempehu
1 ČL koření NEMASO

Nemaso nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si halušky tradičním způsobem. Syrové brambory nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle, nebo si pomožte robotem.

2Dejte si vařit do velkého hrnce vodu. Jdu na strouhaných brambor postupně zapracovávají the mouku až vznikne středně tuhé těsto, které drží na vařečce. Kdyby bylo moc řídké, halušky by se zbytečně rozvařily.

 

3Těsto protlačte přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

 

4Brynzu rozmíchejte se zakysanou smetanou a pár lžícemi vody z halušek, abyste dosáhli vláčné konzistence.

 

5Tempeh nakrájejte na menší kostičky, ochuťte ho kořením NEMASO a krátce orestujte na pánvi do zlatova. Halušky dejte do hlubšího talíře a posypte tempem.