Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

počet osob
6

čas přípravy
20 min. příprava
45 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

1 balení listového těsta
5 středně velkých jablek
1 vanilkový puding
125 g krupicového cukru (dle chuti, kyselosti jablek)
2 ČL SKOŘICE MLETÉ
1 VANILKOVÝ LUSK

1 menší vejce na potření
moučkový cukr na posypání

Skořice mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 180 °C.

2Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na menší kousky.

3Do mísy dejte cukr, SKOŘICI, zrníčka z VANILKOVÉHO LUSKU, vanilkový pudink (prášek) a promíchejte. Poté přisypejte nakrájená jablka a směs důkaldně promíchejte, aby se kousky jablek ve směsi dobře obalily.

4Vyložte plech pečícím papírem a umístěte na něj vyválené listové testo. Do středu těsta dejte připravená jablka a těsto přes ně z obou stran zaviňte (můžete i zarolovat).

5Rozšlehejte vajíčko a potřete jím štrúdl.

6Pečte v předehřáté troubě cca 40 - 45 minut dozlatova.

7Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.