Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Jarní kuřecí vývar

Jarní kuřecí vývar

počet osob
4

čas přípravy
120 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Vývary

Potřebujeme

2 ks menší bílé cibule
1 ks střední mrkve
1 ks střední kořenové petržele
1 ks celeru
2 stroužky česneku
1 kg kuřecího skeletu
2 lžíce slunečnicového oleje
2 l vody
4 ks celého pepře
2 ks bobkového listu
1 PL salátových bylinek

Salátové bylinky nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech.

2Zeleninu očistěte a dejte na plech.
Přidejte kuřecí skelet, zakápněte olejem a dejte péct na 200 stupňů, 40 minut.

3Upečenou zeleninu s masem dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte koření a vařte alespoň hodinu. 

4Vývar přeceďte přes jemné síto a zeleninu nakrájejte na kolečka a maso oberte. Přidejte ještě trochu salátových bylinek.

5Servírujte s nudlemi.