Jelení vývar
Potřebujeme
cca 1,5 kg jeleních žeber, krku nebo polévkové směsi
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
1 malá cibule
1 ČL koření NESOLDÍK
1 ČL koření DIVOČINA
sůl
NEBO klasická varianta použití koření:
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ
5 kuliček PEPŘE ČERNÉHO
2 kuličky JALOVCE
2 listy BOBKOVÉHO LISTU
oblíbené těstoviny
Nesoldík nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Postup přípravy
1Maso vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu, dokud se nezačne vytvářet pěna.
2Všechnu vodu vylijte, opláchněte hrnec, maso a znovu zalijte vodou.
3Přidejte zeleninu, koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4Když je maso měkké, vývar sceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte a vložte nazpět.
Podávejte s nudlemi nebo jinou polévkovou zavářkou.
