Jemná hrášková pomazánka
Jak snadné a rychlé je někdy vyrobit něco domácího na namazání. Balení mraženého hrášku a žervé mám totiž vždy v zásobě. Nejčastěji tuto pomazánku připravuji jako dip podávaný se špalíčky zeleniny nebo krekry. Taková chuťovka svojí barvou rozzáří každý stůl. Jako běžná svačinka je vynikající s křupavými žitnými knäckebroty.
Potřebujeme
200 g mraženého hrášku
100 g přírodního žervé
1 ČL citronové šťávy
1/2 ČL koření POMAZÁNKY
1 PL oleje lisovaného za studena
Postup přípravy
1Mražený hrášek povařte 3 minuty v malém množství vody. Vodu slijte a hrášek nechte vychladnout.
2Hrášek rozmixujte do hladka ve vyšší nádobě tyčovým mixérem se lžící oleje.
3Přidejte žervé, citronovou šťávu a dochuťte trochou soli a kořením POMAZÁNKY.
4Pomazánku nechte vychladnout a servírujte s křupavými chleby, krekry nebo kukuřičnými tyčinkami.
