Králičí vývar s rýžovými nočky s mrkví a hráškem
Potřebujeme
1 králík bez zadních stehen a hřbetu (toto maso použijeme jinde)
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 malá cibule
1 ČL Nesoldíka
1 ČL Ranč mix
NEBO klasická varianta použití koření:
5 kuliček nového koření
3 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
sůl dle chuti
Rýžové nočky
3 hrsti uvařené rýže
2 hrsti hrášku
2 hrsti na kostičky nakrájené mrkve
1 hrst nadrobno nasekané jarní cibulky
2 vejce
2 PL dětské krupičky
2 PL hrubé mouky
Nesoldík nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Ranč MIX nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Postup přípravy
1Maso vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu, dokud se nezačne vytvářet pěna.
2Všechnu vodu vylijte, opláchněte hrnec i maso a znova zalijte vodou.
3Přidejte zeleninu, koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4Když je maso měkké, vývar sceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte a vložte zpět.
Upozornění při dávkování koření Nesoldík:
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: POUZE 1 MALÁ ČAJOVÁ LŽIČKA NA 4 LITRY VÝVARU. Pokud dáte víc, bude to silné, hořké a budete muset ředit!
RÝŽOVÉ NOČKY
5Všechny suroviny smíchejte a dobře zapracujte až se úplně spojí.
6Mokrou rukou vytvořte malé noky nebo koule a vařte cca v 1 litru vývaru přibližně 10 minut.
Podávejte v misce nebo hlubokém talíři přelité vývarem a posypané čerstvě nasekanou petrželí. Dobrou chuť!
