Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Krůtí koláč s pórkem

Krůtí koláč s pórkem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
15 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

1 balení listového těsta
1 menší cíbule
1/2 kg mletého krůtího masa
sůl
pepř černý mletý
pórek
niva nebo mozzarella
vejce na potření
olej na osmažení cibulky a sekané
máslo na vymazání formy
špetka chilli
koření Ranč mix

Pepř černý mletý nakoupíte zde
Chilli mleté nakoupíte zde
Ranč MIX nakoupíte zde

Postup přípravy


1Cibuli osmažte do sklovata. Následně přidejte mleté maso a vše poduste. Maso můžete podlít trochou vody, aby se vám nepřipalovalo. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli.

2Nebojte se maso udělat s trochu slanější a výraznější chutí. Počítejte s tím, že pórek Vám vytáhne z masa trochu soli a chuti. Hotové mleté maso nechte vychladnout. 

3Než maso vychladne, vymažte si formu máslem. Těsto rozvalte a plát dejte do formy. Okraj těsta ořežte podle formy.  

4Na spod koláče dejte vychladlé mleté maso. Poté položte vrstvu nakrájeného pórku. Na vrch koláče přijde vrstva strouhaného sýru, pepř a Ranč mix.

5Okraj koláče můžete dozdobit vykrojenými tvary z listového těsta. Okraje potřete vejcem.

6Pečte v předehřáté troubě na 200°C zhruba 10 až 15 min.  

Přejeme dobrou chuť!