Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Kuřecí francese

Kuřecí francese

počet osob
3

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

Maso:
500 g kuřecích prsou
1/2 hrnku hladké mouky
sůl
PEPŘ TŘÍ BAREV
2 vejce
olivový olej

Omáčka:
4 PL másla
1 PL hladké mouky
1 citron
1 ČL LEMON PEPPER
1 PL citronové šťávy
1/2 hrnku bílého vína (suché, polosuché)
1 hrnek kuřecího vývaru
100 g smetany ke šlehání 31%

Pepř tří barev nakoupíte zde
Lemon Pepper nakoupíte zde

Postup přípravy

1Mouku smíchejte se solí a namletým PEPŘEM TŘÍ BAREV, vejce rozšlehejte. Kuřecí prsa podélně rozřízněte na tenké plátky, obalte je v mouce a následně v rozšlehaných vejcích. Maso smažte ve větší pánvi na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (z každé strany přibližně 4 - 5 minut). Usmažená kuřecí prsa dejte stranou.

2Pánev očistěte papírovou utěrkou. Nechte v ní rozpustit máslo a opečte na něm kolečka citronu dozlatova. Citrony dejte bokem k masu, do výpeku přidejte mouku a asi 1 minutu za stálého míchání. Přilijte vývar, víno a smetanu, přidejte LEMON PEPPER, sůl a přibližně 10 minut vařte do zhoustnutí. Omáčku dle chuti dosolte, dopepřete.

3Do omáčky v pánvi vložte hotové maso, opečené citrony a prohřejte.