Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Letní bylinkový sýr

Letní bylinkový sýr

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava
1 noc odležení

obtížnost
jednoduché

druh jídla

Potřebujeme

2 měkké zrající sýry s bílou plísní typu Brie, Hermelín ap.
2 - 3 lžičky bylinek dle vlastního výběru (bazalka, tymián, rozmarýn, šalvěj, kopr, atd.. - bylinky však nemíchejte, ponechte vždy jen jeden druh v jednom sýru)
1 stroužek česneku
2 lžičky másla
Několik loupaných mandlí (záleží na velikosti sýra)

potravinářská folie

Tymián nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Bazalka nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
Šalvěj nakoupíte zde

Postup přípravy

1Sýry podélně rozřízněte na poloviny. Vnitřky opatrně, abyste nepoškodili plísňový obal, vydlebejte.

2Náplň sýra utřete v misce s máslem, přimíchejte prolisovaný stroužek česneku, bylinky a najemno nasekané mandle.

3Směsí pak naplňte opět obě poloviny plísňového balu, přiklopte k sobě a pevně spojte potravinářskou fólií. Dejte takhle odpočívat přes noc do lednice.

Poté už stačí jen sýry nakrájet a pochutnat si!