Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Losos na fenyklu a koriandru s citronovou omáčkou

Losos na fenyklu a koriandru s citronovou omáčkou

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
10 minut grilování ryby

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Davídkovy speciality

Potřebujeme

4 porce filetu z lososa (cca po 200 g)
1 ČL FRESH GRILL
máslo
olivový olej
sůl

CITRÓNOVÁ OMÁČKA
2 kelímky šlehačkové smetany
2 citróny
1/2 ČL ORANGE PEPPER
sůl

Fresh Grill nakoupíte zde
Orange Pepper nakoupíte zde

Postup přípravy

1Filety z lososa potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril nebo pánev a po 3 minutách lososa  otočte zase na 3 minuty. .

2V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo, přidejte koření FRESH GRILL a vložte tam rybu.

3 Lososa nechte ještě pár minut v teplém grilu nebo troubě (cca 150 stupňů)v máslové lázni s kořením dojít a odpočinout.

4Servírujte teplé. Přímo na talířích rybu posolte,přelijte máslem s kořením a zakápněte olivovým olejem.

CITRÓNOVÁ OMÁČKA

5Kúru z citrónů nastrouhejte a z jednoho citrónu šťávu vymačkejte,

6Smetanu dejte do rendliku přidejte citrónovou kúru,koření ORANGE PEPPER,súl a nechte redukovat.Na závěr přidejte citrónovou štávu a dořeďte do omáčkovité konzistence.

Jednoduchá a skvélá kombinace ryby,výrazného koření a citronu.

Dobrou chuť

Davídek