Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Máslové fazole v krémové paprikové omáčce

Luštěniny mají v bezmasé kuchyni nezastupitelné místo. Jsou výživné, bohaté na vlákninu i bílkoviny. Když není čas vařit je "od nuly", bude se vám hodit mít v zásobě pár plechovek velkých bílých máslových fazolí. Během chvíle z nich vytvoříte skvělá hlavní jídla i polévky.
Máslové fazole v krémové paprikové omáčce

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
15 vaření

obtížnost
0

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 plechovky velkých bílých máslových fazolí
200 ml zeleninového vývaru
1 kelímek tučnější smetany
1 lžíci mouky
2 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
Sůl dle chuti
1 PL koření VEGE TRADICE
Citronová šťáva dle chuti
Olej

Vege - tradice nakoupíte zde

Postup přípravy

1Fazole slijte. V hlubší pánvi na trošce oleje krátce orestujte prolisovaný česnek a protlak. 

2Vsypte fazole, přidejte koření a zalijte vývarem. Vařte 5 minut. 

3Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a vlijte do hrnce. Nechte provařit 5 minut. 

4Dochuťte podle potřeby a zvýrazněte na závěr citronovou šťávou. 

5Fazole podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem.