Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Ovarové koleno

Ovarové koleno

počet osob
2

čas přípravy
5 min. příprava
5 hodin pomalé tažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

1 zadní vepřové koleno
5 BOBKOVÝCH LISTŮ
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ
5 kuliček JALOVCE
5 kuliček ČERNÉHO PEPŘE
2 ČL CIBULE GRANULOVANÁ
2 ČL ČESNEK GRANULOVANÝ
SŮL
K podávání křen,cibule a hořčice

Bobkový list celý nakoupíte zde
Cibule granulovaná nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso dejte do hrnce a zalijte vodou.Vařte dokud nevyběhne pěna,vodu pak vylijte a dejte novou.

2Zalejte znova vodou,přidejte sůl a všechno koření.Vařte pomalým varem dokud není ovarové koleno měkké.

3Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem,křenem,hořčicí a cibulí.

Úprava vařením se považuje jako jedna z nejzdravější i když se zdá že zrovna ovarové koleno do této kategorie nepatří.Ale tolik kolagenu na klouby jako je v jednom ovarovém kolenu určité v lahvičce z lékarny za hodně peněz určitě nenajdete.Vývar si určitě odložte a použijte ho jako skvělý základ třeba na dobrou zelňačku.

Dobrou chuť Davídek