Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Preclíková čokoláda s karamelem

Preclíková čokoláda s karamelem

počet osob
6

čas přípravy
10 min. příprava
10 min.

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

200 g čokolády na vaření
50 g karamelových bonbonů
80 g slaných preclíků
špetka chili

Chilli mleté nakoupíte zde

Postup přípravy

1Čokoládu rozehřejte v mikrovlnce (vždy po 30 vteřinách ji zamíchejte) nebo ve vodní lázni, přidejde chili.

2Dvě třetiny čokolády rozetřete v 3-5 mm vrstvě na pečicí papír a posypejte preclíky.

3Měkké karamelové bonbony (50) rozpusťte spolu se 2 lžícemi vody stejným způsobem. Následně karamelem ihned pocákejte preclíky tak, aby se hmotou trochu spojily. Na závěr pokapejte zbylou čokoládou.

4Nechte v chladu zatuhnout, a poté rozlámejte nebo pokrájejte na kousky ostrým nožem ohřátým ve vařící vodě.