Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Sekaný řízek s arašídovými křupkami a sýrem

Sekaný řízek s arašídovými křupkami a sýrem

počet osob
6

čas přípravy
10 min. příprava
20 minut smažení

obtížnost
střední

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

Na sekaný řízek:
1000g mletého masa (mix krůtího a vepřového 2/1)
200g sýr gouda
3 vejce
hrst čerstvé petržele nasekané nadrobno
4 ČL kořenÍ DĚTSKÉ BYLINKY ELIŠKA
1 sáček arašídových křupek
sůl
olej na smažení

Na trojobal:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Dětské bylinky Eliška nakoupíte zde

Postup přípravy

1Arašídové křupky rozbijte dlaní ruky na co nejmenší kousky.Sýr natrouhejte na hrubém struhadle,Mleté maso,ostatní suroviny a koření smichejte, dobře zapracujte a dejte do lednice alespoň na hodinu vychladit.

2Z vypracované směsi vytvořte karbenátky a obalte je v trojobale. Hladká mouka, vejce a nakonec strouhanka.

3Předehřejte troubu na 150°C. nejprve do Sekané řízky do zlatova usmažte na oleji a pak je 10 minut nechte dojit v troubě.

Toto je vlastní originální recept naší 6 leté Elišky.Prostě smíchala vše co má ráda a vzniklo z toho velice zajímavé a chutné jídlo.Vyzkoušejte i Vy i klidně ve vlastním pojetí.

Fantazii v kuchyni se meze nekladou.

Dobrou chuť přeje Eliška