Srbské rizoto
Potřebujeme
400 g rýže
1 cibule
2 PL rajského protlaku
3 PL sterilované kapie
1 ČL GRANULOVANÉHO ČESNEKU
3 PL mraženého hrášku
250 g mletého vepřového masa (nejlépe plec)
1 PL LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
sůl podle chuti
MLETÝ ČERNÝ PEPŘ pepř podle chuti
vývar podle potřeby
strouhaný sýr na posypání
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Postup přípravy
1Na oleji zpěňte cibuli. Přidejte rajský protlak a mleté maso.
2Vše dobře promíchejte, přidejte rýži a krátce restujte. Nakonec směs osolte, opepřete, přidejte PAPRIKU, hrášek, kapii nakrájenou na menší kousky a vše zalijte vývarem v poměru 1 hrnek rýže - 2 hrnky vývaru.
3Promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže. Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem.
4Podávejte s kyselou okurkou a posypané strouhaným sýrem.
