Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Srnčí řízek

Srnčí řízek

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
10 smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

cca 1 kg srnčí kýty nebo hřbetu
1 ČL koření DIVOČINA
2 ČL plnotučné hořčice
sůl

Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Divočina nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso zbavte blan. Nakrájejte ho na menší plátky a rozklepejte pod potravinářskou fólií.

2Koření, sůl a hořčici dobře vetřete do masa a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout.

3Připravte si trojobal - mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Maso obalte postupně v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Řízky usmažte v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji nebo sádle.

4Hotové řízečky osušte papírovými ubrousky, posolte a podávejte s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.

Maso nemusí být jen srnčí, skvělá je jakákoliv zvěřina. Přeji dobrou chuť a myslivcům LOVU ZDAR!

Davídek