Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

počet osob
10

čas přípravy
60 min. příprava
7 min. pečení

obtížnost
obtížné

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Na těsto
500 g hladké mouky
200 g cukru moučka
170 g medu
2 vejce
2 lžíce Koření do moučníků
80 g změklého másla
1 lžička jedlé sody
+1 vejce na potření upečených perníčků


Na zdobení
1 bílek
180 g cukru moučka
1 lžička citronové šťávy
1 lžička solamylu (bramborového škrobu)

Koření do moučníků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Máslo utřete s cukrem, 2 vejci a medem do pěny. Přidejte koření a nakonec přimíchejte mouku se sodou. Vše do sebe pořádně zapracujte. Těsto nechte přes noc odležet.

2Z odleželého těsta válejte pláty zhruba 3 mm silné. Pomocí formiček vykrajujte tvary a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kousky nechávejte na plechu dostatečný odstup, aby se nezpekly dohromady, jelikož těsto při pečení nabyde.

3Vyhřejte troubu na 160 stupňů a pečte 7 - 10 minut. Záleží na druhu trouby. 

4Rozšlehejte 1 vejce a ještě horké perníčky jím potřete. Budou krásně lesklé.

5Studené perníčky nazdobte. Můžete to udělat rovnou nebo kdykoliv později. Polevu připravíte tak, že z bílku ušlecháte pevný sníh a postupně zašleháte cukr, solamyl a citronovou šťávu. Polevu nalejte do zdobícího sáčku a zdobte perníčky dle vašich představ.

6Perníčky nechte odležet alespoň 10 dnů.

Přejeme dobrou chuť a krásné Velikonoce!