Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Zámecké pracny

Zámecké pracny

čas přípravy
25 min. příprava
12 hod. odležení
5 - 10 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Cukroví

Potřebujeme

190 g mletých mandlí (neloupaných)
300 g hladké mouky
3 ČL MLETÉ SKOŘICE
½ ČL MLETÉHO HŘEBÍČKU
1 vejce
100 g vysokoprocentní čokolády
200 g másla
190 g moučkového cukru
citronová kůru z 1 citronu

Skořice mletá nakoupíte zde
Hřebíček mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Sypké suroviny smíchejte v míse, přidejte povolené máslo, vejce a rozpuštěnou čokoládu.

2Ze všech surovin vypracujte těsto a nechte v lednici přes noc odpočinout.

3Předehřejte troubu na 160 °C.

4Nachystejte si formičky na pracny a nízký plech.

5Do každé formičky vtlačte kousek těsta (naplňte do ¾ formičky).

6Naplněné formičky naskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě cca 5 - 10 minut.

7Ještě teplé pracny opatrně vyklepněte z formiček. 

8Vychladlé pracny můžete obalit v moučkovém cukru. Záleží, jak sladké cukroví máte rádi.

Skladujte v chladu.

TIP: Doporučujeme upéct pracny pár dní před Vánoci, aby stihly zvlhnout.