Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Bramborový krém s česnekovo-kurkumovou cizrnou

Bramborový krém s česnekovo-kurkumovou cizrnou

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava
20 minút Pečenie cíceru

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

10 brambor
2 PL slunečnicového oleje
1 cibule
1 ČL DRCENY KMIN
2 ks BOBKOVÝ LIST
200 ml smetany na šlehání
ocet
cukr
sůl

Cizrna:
1 konzerva cizrny
2 PL olivového oleje
1 stroužek česneku
1 ČL KURKUMY
1 špetkaČERNÝ MLETÝ PEPŘ

Kmín český drcený nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na drobno a brambory na kostičky.

2V hrnci na oleji zpěnte cibuli,přidejte sůl,drcený kmín,bobkový list a chvílá restujte.

3Přidejte brambory,zalejte  vodou a vařte brambory do měkka.

4Mezitím si v misce smíchejte scezenou cizrnu,olej,kurkumu,rozmačkaný česnek,trochu soli a černého mletého pepře.

5Cizrnu dejte na plech vyskládaný papírem na pečení a pečte na 180 stupnů 20 minut.

6Polévku odstavte,vytáhněte bobkový list a rozmixujte.

7Hrnec vratte na mírný plamen,přilejte smetanu a ještě chvíli povařte.

8Nakonec dochutte octem a cukrem,případně osolte.

Polévku podávejte s opečenou cizrnou. Dobrou chut.