Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Cibulová omáčka

Cibulová omáčka

počet osob
4

čas přípravy
35 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Omáčky

Potřebujeme

2 střední cibule
máslo (na zpěnění cibule dosklovata)
mouka (na jíšku)
3 naběračky vývaru
pepř mletý
4 ČL CIBULE MLETÉ

Pepř černý mletý nakoupíte zde
Cibule mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na másle.

2Zaprašte ji moukou a orestujte, aby vznikla světla jíška.

3Zalijte vývarem a povařte 20 minut.

4Poté vše rozmixujte do hladké omáčky.

5Hotovou omáčku na závěr osolte a opepřete podle vaší chuti. 

Omáčku podávejte s vařeným masem. Doporučujeme s hovězím nebo vepřovým. Pokud budete vařit maso, do omáčky lze použít i vývar, který vám při vaření masa vznikne. Můžete se inspirovat například tímto receptem na vývar.

Jako přílohu doporučujeme vařený brambor nebo knedlík.