Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice je jídlo, které jsem připravovala i v televizi. Byla jsem si jistá, že překvapí svojí jednoduchostí a chutí. Když ji uděláte z hotové předvařené cizrny, je to téměř bez práce. Když docílíte krémové omáčky, máte vyhráno. Doma ji máme nejraději s rýží basmati.
Cizrna na paprice

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
20 vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 plechovky cizrny
2 větší cibule
1 hrnek zeleninového vývaru
1 balení šlehačkové smetany
1 PL koření VALACH
1 ČL LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
Olej nebo Ghí
Sůl dle potřeby

Valach nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na drobno a pozvolna orestujte do zlatova. Přidejte uvařenou „oschlou“
cizrnu a krátce orestujte.

2Ochuťte mletou paprikou, trochou soli a zalijte vývarem. Vařte 15 minut do rozvaření cibule.

3Na závěr vlijte hustou šlehačkovou smetanu a promíchejte.

4Odeberte 1 až 2 naběračky cizrny a tyčovým mixérem ji ve vyšší nádobě rozmixujte zcela do hladka. Vlijte zpět do hrnce a promíchejte.

Cizrnu na paprice podávejte s rýží nebo těstovinami.

TIP

Pokud byste chtěli jídlo udělat v bezlepkové verzi, přesto s těstovinami, vhodné jsou rýžové těstoviny.