Davídkův výherní guláš
Potřebujeme
1,5 kg masa (krk nebo kližka)
3 velké cibule
3 polévkové lžíce sádla
1 čajová lžička koření Divočina
0,5 čajové lžičky koření Šťavnatá roštěnka
2 polévkové lžíce koření Paprika slovenská lahůdková
1 polévkové lžíce koření Paprika uzená
2 lžíce švestkových povidel
1 polévková lžíce koření Majoránka
3 stroužky česneku
Sůl
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Šťavnatá roštěnka nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Postup přípravy
1Cibuli nakrájejte na jemno. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku do zlatova.
2Maso nakrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm. Jakmile je cibulka zlatavá, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Nasypte koření Divočina a Šťavnatá roštěnka a orestujte. Podlejte trochu vodou a duste do poloměkka.
3Když je maso částečně měkké, nasypte Papriku lahůdkovou i uzenou a sůl. Přidejte povidla, rozmělněte česnek. Majoránku prodrhněte ve dlaních a také nasypte. Duste dál, dokud nebude maso úplně měkké.
4Nyní je na řadě Davídkovo speciální zahuštění. Naberte 1 naběračku hotového masa do vyšší nádoby, rozmixujte tyčovým mixérem úplně na jemno a dejte zpět do guláše. Promíchejte a ještě zhruba 10 minut provařte.
TIP: Podávejte s domácími křenovými knedlíky nebo na talíř nastrouhejte čerstvý křen.
