Demikát
Potřebujeme
100 g brynzy
3 cibule
kelimek šlehačkové smetany
mléko
3 větší brambory
2 ČL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
0,5 ČL NESOLDÍKA
2 PL sádla
slaninu
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Nesoldík nakoupíte zde
Postup přípravy
1Slaninu nakrájejte na kostičky, brambory na kostky a cibuli nahrubo.
2Na roztopeném sádle začněte restovat do zlatova slaninu, cibuli a nakonec brambory.
3Přidejte PAPRIK, NESOLDÍKA, zalijte cca 2 litry vody a vařte dokud nebudou brambory rozvařené.
4Nakonec přidejte smetanu a brynzu. Vše rozmixujte do hladka, dořeďte mlékem do krémovité konzistence a ještě 10 minut provařte
5Dejte na talíř a polijte rozškvařeným špekem.
Demikát je jedním ze zapomenutých klenotů slovenské kuchyně. Polévka je však velice vydatná a skvěle chutná.
Dobrou chuť
