Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Domácí granola se skořicí

Domácí granola se skořicí

čas přípravy
35 min. příprava
30 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Snídaně & Svačinky

Potřebujeme

300g ovesných vloček
100g kešu oříšků
50g lískových ořechů
50g mandlí
50g slunečnicových semínek
30g kokosových plátků
1 vrchovatá lžička skořice
3 pl kokosového oleje
3pl javorového sirupu

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu si předehřejte na 160°C a plech vyložte pečícím papírem.

2V míse smíchejte všechny suché suroviny a přilijte k nim rozhřátý olej a sirup.

3Vše pečlivě proíchejte, aby se směs pěkně propojila. 

4Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte maximálně 30 minut, ale už po 20 zpozorněte a granolu kontrolujte, aby se nepřipálila. V průběhu pečení občas granolu promíchejte.

5Upečenou granolu nechte vychladnout a poté přesuňte do vzduchotěsné nádoby.

Pro lepší ráno, i svačinky dokonalá dobrota :))