Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Domácí kmínový knedlík

Domácí kmínový knedlík

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
20 vaření knedlíků

obtížnost
střední

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

10 starších rohlíků
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
hrnek mléka
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečené kachny (nebo jiného masa)
2 dcl hrubé mouky
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO KMÍNU
sůl

Kmín český drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Rohlíky rozkrojte podélně na půl a pak je nakrájejte na větší kostky. Dejte je na plech do trouby s programem horký vzduch s ventilátorem na vyšší teplotu, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Když vychladnou, přesypejte je do větší mísy.

2Přidejte mléko, druhou polovinu cibule s výpekem z pečené kachny, mouku, žloutek, sůl a mletý KMÍN. Vše promíchejte a nakonec zapracujte do hmoty sníh ze 2 bílků. Nechte odpočinout asi 15 minut, ať rohlíky znova nasají vlhkost.

3Vytvořte koule, které hodně umačkejte a vařte v páře asi 30 minut. Můžete je i uvařit v potravinářské fólii v horké vodě jako běžný houskový knedlík.