Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Dušené hovězí na mrkvi a hrášku

Dušené hovězí na mrkvi a hrášku

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
90 min. dušení, vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Batolata

Potřebujeme

200 g hovězí kýty
4 mrkve
100 g hrášku čerstvého, případně mraženého
500 ml hovězího vývaru
1/2 ČL koření Mimi gril
máslo
1/2 hrnku jasmínové rýže
sůl (dle vlastního uvážení)

MIMI GRIL nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso nakrájejte na velmi drobné kostičky (cca 0,5 cm). 

2Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte maso. Posypejte kořením a maso restujte, dokud se celé nezatáhne. 

3Nastrouhejte mrkev na hrubo a nasypejte spolu s hráškem na maso. 

4Podlijte hovězím vývarem tak, aby byla směs ponořená a duste do měkka. V průběhu dušení dolévejte vývar. Maso se dusí cca 1,5 - 2 hodiny v závislosti na kvalitě a druhu masa. 

5Rýži 5x propláchněte, dokud nebude téměř čirá voda. Propláchnutou rýži pražte v hrnci, dokud nevyschne a mírně nezbělá. Poté zalijte 3/4 hrnkem vroucí vody a vařte cca 10 - 15 minut. 

6Masovou směs případně trochu dosolte. 

Tato směs je ideální na zmražení. Rozporcujte a máte 3 další obědy na příště :-)