Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Dýňové lívance

Dýňové lívance

počet osob
3

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dýňová sezóna

Potřebujeme

Těsto:
350g dýňového pyré
25g ovesných vloček
200ml mléka
60 - 70g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička skořice

Posypka:
1 cm plátek másla
slunečnicová semínka
strouhanka

med
olej na smažení
zakysaná smetana

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Všechny suroviny na těsto smíchejte v hladké polotekuté těsto.

2Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm lívance - vždy tak vrchovatou lžíci těsta vložte na pánev a mírně rozprostřete do úhledného kolečka. Hotové lívance musí být zlatavé z obou stran.

3Na pánvi po lívancích rozehřejte máslo a zasypte slunečnicovými semínky. Ty na mírném plameni pečlivě orestujte. Jakmile se rozvoní, zasypte je strouhankou, promíchejte a za občasného míchání společně osmahněte, dokud nebude strouhanka zlaté barvy.

Hotové lívance podávejte se zakysanou smetanou, posypkou a zakápnuté medem.

Dobrou chuť :)