Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Dýňový prívarok s hovězím masem

Dýňový prívarok s hovězím masem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
60 min. dušení masa
30 min. vaření dýně

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Hovězí

Potřebujeme

Prívarok
1 středně velká dýně
1 lžíce másla
trochu olivového oleje
1 malá cibule
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
2 PL KOPRU
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ
sůl

Hovězí maso
750 g hovězího masa
1 cibule
lžíce sádla
1 ČL ARMÉNSKÁ ADŽIKA
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ

Arménská adžika nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dýni zbavte jadérek, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte trochu oleje, cibuli a orestujte ji dozlata.

2Přidejte nastrouhanou dýni. Osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste do měkka cca 30 minut.

3Připravte si zátřepku (mouku rozmícháte ve smetaně) a přilijte ji k dýni. Do hotového prívarku přidejte kopr, případně dochuťte solí a kořením.

4Cibuli nakrájejte nadrobno a maso na menší kostky.

5Na sádle nejdřív do sklovita orestujte cibuli. Potom přidejte maso. Osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste do měkka. Během dušení podlévejte vodou.

Podávejte s vařenými bramborami.