Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Fettuccine s mořskými plody

 Fettuccine s mořskými plody

počet osob
3

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Plody moře

Potřebujeme

400 g mořských plodů (směs chobotniček, kalamár, krevet, mušlí)
sůl
3 stroužky česneku
8 lžic panenského olivového oleje
menší svazek čerstvé petržele
350 g těstovin fettuccine
citronová šťáva
FRANCOUZSKÉ BYLINKY nebo ROZMARÝN čI OREGANO
LEMON PEPPER nebo ORANGE PEPPER
parmazán

Lemon Pepper nakoupíte zde
Francouzské bylinky nakoupíte zde
Orange Pepper nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Nejprve si v osolené vodě uvařte těstoviny.

2Na rozehřátou pánev s olejem dejte prolisovaný česnek a následně směs mořských plodů. Pokud používáte mražené mořské plody, nejdříve je nechte samotné rozmrazit na pánvi a odstraňte přebytečnou vodu. Až poté následujte postup s rozehřátým olejem a česnekem.

3Plody moře krátce povařte s česnekem, dochuťte citronovou šťávou, přidejte Lemon Pepper nebo Orange Pepper a Francouzské bylinky.

4Dochucenou směs promíchejte s uvařenými a přecezenými těstovinami a najemno nakrájenou petrželí. Podle chuti můžete ještě dochutit česnekem a citronovou šťávou.

5Hotové fettuccine servírujte s hoblinkami parmazánu.