Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Flank steak na barevném pepři s borůvkovou omáčkou

Flank steak na barevném pepři s borůvkovou omáčkou

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
15 min. grilování
10 min. příprava omáčky

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Davídkovy speciality

Potřebujeme

2 flank steaky
olivový a slunečnicový olej
BAREVNÝ PEPŘ DO MLÝNKŮ
máslo
sůl

Borůvková omáčka:
1/2 l červeného vína
2 hrsti čerstvých borůvek
kůra z půlky citronu
dva oříšky másla
šťáva z půlky limety
sůl

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Flank steaky potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril a po několika minutách maso otočte.

2V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo, přidejte BAREVNÝ PEPŘ a maso tam přendejte.

3Steaky nechte ještě pár minut v teplém grilu v máslové lázni s čerstvě mletým barevným pepřem odpočinout.

 Borůvková omáčka

4Do pánve dejte 1/2 litru kvalitního červeného vína, 2 hrsti borůvek, nastrouhejte kůru z půlky citronu a zredukujte na polovinu.

5Omáčku důkladně rozmixujte, vraťte zpět na oheň, zakápněte limetovou šťávou, přidejte 2 oříšky másla a nechte ještě chvíli prohřát.

6Maso nakrájejte na tenké plátky, přímo na talířích steaky posolte, přelijte máslem s kořením, zakápněte olivovým olejem a servírujte s borůvkovou omáčkou.

Skvělá kombinace hovězího masa s ovocem a červeným vínem. Delikatesa!

Dobrou chuť.