Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

French toast z vánočky

 French toast z vánočky

počet osob
1

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vánoce

Potřebujeme

několik plátků vánočky (klidně už pár dní starší a ne tak úplně fresh)
plátek másla
mléko (podle množství vánočky)
Koření na perníčky, či Koření na moučníky, skořice, kardamom, muškátový oříšek ap. (nemusí být)
dobroty na dochucení a ozdobení (oříšky, pomazánky, marmelády, topingy

Koření na perníčky nakoupíte zde
Koření do moučníků nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Kardamom mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Vánočku (klidně pár dní starou) na krájenou na plátky ponořte na chvíli do mléka, aby ho nasákla celým svým povrchem a tak změkla.

2Na pánvi rozehřejte máslo a smažte na něm z obou stran vánočku dozlatova. Můžete ji ještě zavlhka posypat trochou koření, ale nemusíte, bude dobrá i tak.

3Osmaženou vánočku servírujte na talíř se spoustou dobrot, co se k sobě hodí (např. lemon curd, zakysaná smetana, bílá čokoláda a mandle. Nebo citrusová marmeláda, vlašské ořechy, hořká čokoláda. Můžete zkusit i oříšková másla, či pomazánky s našimi topingy... fantazii se meze nekladou.)

Dobrou chuť :)