Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Gratinované brambory s kořením Brambůrek

Gratinované brambory jsou tradiční francouzský pokrm pocházející z oblasti Dauphiné. Jemně zapečené plátky brambor ve smetaně s lahodným kořením tvoří skvělou přílohu nebo samostatné jídlo. Tento recept je moderní variací, která využívá speciální koření Brambůrek a muškátový oříšek pro ještě výraznější chuť.
Gratinované brambory s kořením Brambůrek

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
45 min pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

6 středních brambor varného typu A, případně lze použít i typ B
200 ml smetany ke šlehání
1 PL másla na vymazání formy
1–2 ČL koření Brambůrek – podle chuti
1/4 ČL mletého muškátového oříšku
sůl podle potřeby
volitelně 50 g strouhaného sýra (například parmazán, gouda nebo eidam) – sýr pokrmu dodá zlatavou kůrčičku a výraznější chuť

Brambůrek nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde

Postup přípravy