Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Hrachová kaše s uzeninou

Hrachová kaše s uzeninou

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
40 minut vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

1 hrnek žlutého hrachu (nejlépe přes noc namočený)
1 větší cibule
kousek slaniny
1 ČL Luštěninky od Silvinky
1 ČL GARLIC PEPPER nebo 2 stroužky česneku
sůl

Luštěninky od Silvinky nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde

Postup přípravy

1Hrách namočte přes noc do vody.

2Cibuli nakrájejte na drobno, slaninu na kostičky.

2V hrnci nejprve vyškvařte slaninu, pak do zlatova orestujte cibuli a nakonec přidejte namočený hrách i s tekutinou.

3Přidejte ještě hrnek vody, všechno koření a vařte do měkka. Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké kaše a dosolte dle chuti.

Podávejte s upečenou klobásou, vařeným moravským uzeným nebo jen tak s vajíčkem z pánve. Toto jídlo je také tradičním jídlem Vánoc - hlavně na Slovensku.