Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Hráškový krém

Hráškový krém

počet osob
4

čas přípravy
35 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

1 střední cibule
1 kg zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého)
1 l zeleninového vývaru s NESOLDÍKEM
smetana na šlehání
máslo
sůl
PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo HRÁŠKOVÝ PEPŘ
1 ČL ESTRAGONU
ČESNEK GRANULOVANÝ
dýňový nebo sezamový olej na dochucení

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Estragon nakoupíte zde
Nesoldík nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
Hráškový pepř nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na másle osmahněte cibulku. Nemusí být nakrájená na drobno, protože výsledek budete stejně mixovat na krém.

2Přisypte zelený hrášek, pečlivě s cibulkou promíchejte, zalijte vývarem, osolte, přidejte ESTRAGON, špetku mletého BAREVNÉHO PEPŘE, GRANULOVANÉHO ČESNEKU a vařte, dokud hrášek nezměkne.

3Odstavte hrnec z plamene a ponorným mixérem rozmixujte na hladký krém (nebo celou polévku přelijte do mixéru).

4Přilijte smetanu dle chuti. Záleží jak moc chcete docílit jemné chuti (čím více smetany, tím jemnější chuť). Dosolte dle potřeby a krátce ještě povařte.

5Zakápněte dýňovým nebo sezamovým olejem a podávejte s žitným chlebem. Přejeme dobrou chuť.