Slavíme nový web – dárek čeká na tebe! Kód NOVYWEB = 12 % sleva na vše.

Hrstková polévka

Hrstková polévka

počet osob
4

čas přípravy
55 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla

Potřebujeme

1 hrneček směsi luštěnin (různé druhy fazolí, hrách, čočka, cizrna, ...)
3 středně velké brambory
2 mrkve
1 petržel
3 BOBKOVÉ LISTY
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ CELÉHO
sůl
PEPŘ ČERNÝ MLETÝ
1 menší cibule
máslo
1 stroužek česneku

Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Směs luštěnin si na noc namočte do vody.

2Druhý den vodu vylejte, luštěniny dejte do hrnce a zalejte čerstvou vodou. Přidejte BOBKOVÉ LISTY, NOVÉ KOŘENÍ a vařte cca 20 minut. 

3Mezitím si očistěte a nakrájejte brambory na kostky a petržel s mrkví na kolečka. Přidejte je také do hrnce a vařte do změknutí přibližně dalších 20 minut. 

4Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku a přidejte ji do hrnce. Dochuťte solí, PEPŘEM ČERNÝM MLETÝM a prolisovaným česnekem. Nechejte ještě přejít varem a podávejte.

Pokud chcete mít polévku zahuštěnou, polovinu jí rozmixujte. Smaženou cibuli můžete vyměnit za opečenou kobásu či slaninu. Pokud jste nestihli luštěniny namočit přes noc, budete je muset déle vařit. Čím je luštěnina větší, tím se vaří déle. Doporučíme vařit například cizrnu, fazole zvlášť a zeleninu si uvařte také v samostatném hrnci.

Dobrou chuť.