Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Indická barevná čočka s Garam Masalou

Indická barevná čočka s Garam Masalou

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

400 g barevné čočky (směs zelené, červené, černé - předem namočené)
1 PL hořčičných semínek
2 ČL koření Garam Masala
2 vejce
čerstvý koriandr
sůl
2 PL ghí

Hořčičné semínko žluté nakoupíte zde
Garam masala nakoupíte zde

Postup přípravy

1Čočku několikrát propláchněte, dokud nebude voda téměř čirá (ne bílá).

2Do hrnce dejte 2 PL ghí a nechte rozpustit. Přidejte hořčičná semínka a restujte. Jakmile začnou pukat, přidejte koření Garam Masala a propláchnutou čočku.

3Směs zalijte vlažnou vodou tak, aby byla zhruba 1 cm nad čočkou. Osolte, přidejte koření Nesoldík a dejte vařit.

4Po 5 minutách přidejte plechovku krájených rajčat. Vařte ještě 10 minut.

5Uvařte vajíčka na tvrdo a následně je zchlaďte.

6Nakrájejte vejce na kostičky a nasekejte bylinky.

7Čočku ochutnejte a případně dochuťte solí či kořením. Naservírujte na talíř, nasypejte vajíčka a koriandr a užijte si chuť Indie.