Od 23. 12. do 5. 1. máme zavřeno. Objednávkám se budeme věnovat po návratu.

Indický čočkový Dhal

 Indický čočkový Dhal

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Asia

Potřebujeme

600 g červené čočky
1 velká cibule
3 rajčata
250 ml kokosového mléka
rostlinný olej
1/2 citronu
svazek koriandru
kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 malá červená cibule
1 chilli paprička
1 ČL KMÍNU ŘÍMSKÉHO MLETÉHO
1 ČL KARI ASIA
1 ČL KURKUMY
1 ČL GARAM MASALY
1 ČL KORIANDRU MLETÉHO
1 ČL PEPŘE ČERNÉHO MLETÉHO
1 ČL CHILLI CAYEN
1 ks SKOŘICE
sůl

Garam masala nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
Kari Asia nakoupíte zde

Postup přípravy

1Čočku proplachujte, dokud nebude voda čirá. 

2Nakrájejte na jemno cibuli. Nasekejte česnek a zázvor. 

3V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli, česnek, zázvor a všechno suché koření. Restujte za stálého míchání 1-2 minuty. 

4Přidejte čočku a promíchejte. Zalejte půl litrem vroucí vody a kokosovým mlékem. Vařte 10-15 minut do měkka. Průběžně dolévejte vodu, aby konzistence byla kašovitá. 

5Mezitím nakrájejte 2 rajčata na malé kostičky a 1 rajče na tenké plátky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké měsíčky. Nasekejte koriandr a chilli papričku. Vymačkejte šťávu z citronu. 

6Když je čočka měkká, nalejte citronovou šťávu, vsypte kostičky rajčat a koriandr. Osolte, vše promíchejte a ještě pár minut povařte. 

7Ze směsi vyndejte skořici a servírujte. Posypte plátky rajčat, červenou cibulí, koriandrem a chilli papričkou.